את המפגש הראשון הקדשנו להכרות (איך לא?)...הכרות שלי עם הילדים ולהכרות מעמיקה יותר של הילדים אחד עם השני, בניית חוזה קבוצתי, הכרות שלי עם אופי הקבוצה, יצירת קשר והתחלה של בניית קבוצה.
קצת על הפעילות שעשינו במפגש הראשון:
✨פתחנו את המפגש בהכרות, הילדים שיתפו במקום מגורים, תחביבים, אחים, חוגים, היכן היו בתקופת המלחמה...
✨בהמשך ביקשתי מהילדים לשתף במתנות שקיבלו בזכות התקופה, משהו שלמדו על עצמם, על היכולות שלהם, מה יזכרו כחוויה נעימה, משהו שהתאפשר בזכות המצב, במה הם גאים בעצמם....
✨לאחר מכן פיזרתי מתנות עטופות במרכז המעגלף ביקשתי מהילדים לחשוב על מתנה שאינה חומרית הם היו רוצים לקבל ובמה היא תעזור להם?
✨לפני שעברנו לפעילות עם המתנות אמרתי לילדים שיש סיכוי גדול שהם יקבלו מתנה שהם לא יאהבו או שמישהו אחר יקבל מתנה שהם ממש היו רוציםוביקשתי מהם להגיד בכנות איך הם חושבים שירגישו? היו ילדים שאמרו שיודעים שיהיה להם קשה, שאלתי מי או מה יעזור להם להתמודד עם הקושי? הילדים בקבוצה העלו רעיונות (יצירתיים ומרגשים)
✨הסברתי את הכללים של המשחק
1. אסור לדבר
2. בכל פעם מותר רק לילד אחד לקום
3. אם שני ילדים קמו ביחד, שניהם יושבים
4. אסור לתכנן
5. כל ילד יכול לקום פעם אחת עד שלכולם יש מתנה
✨ לאחר שכולם לקחו מתנה שוחחנו קצת על הפעילות, מה לדעתם היתה המטרה שלה, מה עזר להם להצליח כקבוצה, לאחר מכן הילדים פתחו את המתנה ושוחחנו על התחושות והרגשות בעקבות מה שהם קיבלו.היה מרגש לראות כיצד הילדים עזרו אחד לשני.למשל - אחד הילדים קיבל מתנה שלא אהב, ילד אחר בקבוצה הציע לו להתחלף איתו,הילד שלא היה מרוצה אמר שהוא ישמח אבל שאל אותו אם זה בסדר מבחינתו.כמובן שהתייחסתי והדגשתי את הרגישות, האכפתיות....